Northeastern University ISEC
Boston, MA 2014
COLLABORATORS
  • Payette Associates

The new landscape at the ISEC at Northeastern University serves as a gateway bridge between the existing campus and the Roxbury neighborhood to the south of the Orange Line, a major rail corridor. An elegant sloped walkway rises from Columbus Avenue to the Arc, an elevated public landscape that extends across the rail corridor below, connecting people to the heart of campus. Adjacent to the building, a new plaza hovers above a new urban marsh for stormwater treatment and recharge, a historic reference to the nearby Fens. The landscape includes multiple opportunities and new outdoor experiences for gathering, reflection and study, offering a diversity of experience and character within this new urban space. These features are nestled within mature plantings and water elements that cool the landscape and create opportunities for habitat and seasonal variation through bloom and fall color.

Northeastern University ISEC Animation