Harvard Rockefeller Hall
Cambridge, MA 2010
COLLABORATORS
  • Venturi, Scott Brown Associates
PHOTOGRAPHY
  • Charles Mayer
  • Stephen Stimson
The renovation of Rockefeller Hall for Harvard’s Divinity School included a landscape restoration of nearly two-acres. The design included an outdoor cafeteria, a garden terrace beneath historic oak trees, meditative spaces around a stone labyrinth, and the conversion of a decommissioned parking lot into a vibrant campus green. The central green unified the site while connecting the Divinity School to the greater campus. Edges were established through careful placement of path systems and linear tree plantings. The landscape was restored with native vegetation with a bioswale, porous pavers, and a subsurface system to maximize on site stormwater treatment.