Cove House
Woods Hole, MA 2013
AWARDS
  • Boston Society of Landscape Architecture
  • Honor Award for Design, 2015
COLLABORATORS
  • Leroy Street Studio
PHOTOGRAPHY
  • Christian Phillips

Situated on four acres of beautiful coastal landscape, Cove House was sited to take advantage of the expansive views of Quissett Harbor while also respecting the nature of the historic property. In collaboration with Leroy Street Studio, a contemporary intervention was designed to capitalize on the existing sunken garden of the previous historic residence, while also working with the natural grade change of a coastal embankment. The residence, garage and parking are held near the edge of the property taking advantage of existing grade, vegetation, and program. The architecture, along with the landscape, frame views to the Harbor while also directing you through a series of terraced gardens. Maintaining the existing sunken garden allowed for a pedestrian bridge to be constructed linking the guest parking court to the main residence. In partnership with the conservation commission, extensive work was completed to restore the coastal bank and create a native palette.