Boston CollegeChilmark ResidenceCove HouseForest ParkFerrous Foundry ParkHarvard Science and Engineering ComplexMeadow FarmPhil Hardberger ParkWilliams College CHILMARK RESIDENCE
Martha's Vineyard, MA 2006
COLLABORATORS
Olson Sundberg Kundig Allen Architects

PHOTOGRAPHY
Charles Mayer
Roger Foley
Set high on the terminal moraine of Martha’s Vineyard, this four-acre project emphasizes the unique quality of a glacial landscape providing sweeping ocean views to the South.  Existing glacial erratics and mature trees are woven into a design, which employs a minimal number of walls and terraces to ground the house to the site.  Close collaboration between the architect and landscape architect fostered a strong continuity of spatial organization and materiality between interior and exterior spaces, effectively blurring the boundaries between inside and outside. A strong interplay exists between the native landscape and the “man made” program of the design, which weaves seamlessly through the spaces created by large existing trees and boulders. The pool, constructed into the hillside, provides the unique juxtaposition of water's edge with distant ocean view.